Over Bouwbedrijf Temmink

Wat doen we

Nieuwbouw

Verbouw

Onderhoud

Installatie techniek

Historie

Ronny Vliesz is een druk bezet man. Als eigenaar en directeur van zowel Temmink Bouwbedrijf als Installatie Techniek Haaksbergen (ITH) zijn z’n dagen goed gevuld. Hij nam het bestaande bouwbedrijf Temmink in 1998 over na eerst zeven jaar bij Eshuis Bouwmateriaal te hebben gewerkt. ‘Dat ging natuurlijk wel na overleg met de directie thuis’, lacht hij. ‘Als zij er niet achter staat, moet je niet aan zoiets beginnen. Ik ben hier heel veel mee bezig, maak lange dagen en ben erg veel van huis’.

 

Compleet en Traditioneel 

Temmink is een traditioneel bouwbedrijf. Alles wordt stuk voor stuk uitgezocht, gemaakt en aangebracht. Naast nieuwbouw en verbouw doet Temmink onderhoud, renovatie en utiliteitsbouw. Die klant heeft veel ruimte voor (het wijzigen van zijn) wensen, zelfs tijden de bouw. In januari 2005 is ITH opgericht. Hier wordt gezorgd voor de elektra, centrale verwarming, water, riool, gas en sanitair in de woningen en bedrijfspanden. Naast het lidmaatschap van Bouwend Nederland en Bouwgarant is Temmink ook een erkend leerbedrijf.

Vliesz vertelt: ‘Wij hebben alles in eigen huis. Hierdoor kunnen wij onze klanten, wanneer zij dat willen, een compleet pakket van diensten aanbieden. Dat past ook in de huidige trend, waarbij de klant één aanspreekpunt heeft voor alle zaken rondom zijn verbouwing. Dat werkt voor iedereen veel efficiënter en effectiever. Ik bedoel: met elkaar heb je werk, maar met elkaar heb je ook géén werk. De twee bedrijven zijn onderling met elkaar verwerven en zijn gevestigd in hetzelfde pand. We profileren ons niet als een eenheid, zodat de klanten zich vrij blijven voelen om zelf hun keuzes te maken. Naast het werk voor Temmink heeft ITH een eigen markt. Maar het werkt natuurlijk wel altijd zo dat je via het ene bedrijf een opdracht voor het andere binnen haalt.

Open werksfeer

In totaal heeft Vliesz vijf man personeel in dienst. Hij werkt zelf ook mee op de bouw. ‘De ene keer sta ik te metselen en de andere keer sta ik met een hamer in mijn hand. Die afwisseling vind ik hartstikke leuk. Ik zit bijna niet achter mijn bureau. Mijn telefoon is mijn bureau, dat zegt genoeg lijkt me. Duidelijkheid en openheid zijn erg belangrijk. Uiteraard zijn onze bouwplaatsen afgeschermd met hekken, maar bij ons kunnen klanten bijna altijd terecht op de bouw en niet slecht vijf minuten voor de oplevering.’

“Wij bouwen op de ouderwetse manier en daar zijn we trots op. We doen alles zelf, van de eerste steen tot aan de laatste licht knop.”

Ronny Vliesz – eigenaar